The Ultimate Guide To Yangın Kapısı

Wiki Article

Kaçış merdivenlerinin doğal zemine derece ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık binalıp bu noktadan aşağıya eğimi 50 dereceden elan okkalı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile tabii zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi olanaklı bileğil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Yangın bapsı kilidi emniyet kilidi olarak aşina ve bapnın içeriden dışarıya mevsuk açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçbeyıdır. Kapı kilidinin montaj aşamasında esaslı bir teknik ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanmaı kolaylaştırır.

Yangın merdiveni, yangın esnasında insanoğluın hızlı bir şekilde ve güvenle boşaltma edilebilmesi muhtevain önemli öneme sahiptir. Araştırmalar yangın esasladıktan yalnızca 3 dakika içinde yangın mahalinin dumanla dolduğu ve 6 dk sineindede alevlerle kaplandığını ortaya koymaktadır.

Bir diğer şarka ise kapıların kendisinin kapanabilmesidir. Herhangi bir hüküm olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir tomar olmaması gerekir.

Her yangın merdiveninin her dü yönında korkuluk, küpeşte ya da engel bulunması gerekmektedir. 

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa muayyen yapı teftiş şartlarını sağlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseri TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın baplarının (acil çıkış kapılarının) makul durumlara için TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı kilidi takılmışrken uyanıklık edilmesi müstelzim en önemli ilke panik pas ile uyumlu olması, ürkü bara kısaca yangın bapsı koluna dokunulduğu an kilidin muattala düşmesidir.

Spiral yangın merdiveni evet da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten daha az yeğleme edilmesinin nedeni insanların inerken kat çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut muvazene kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

Her bir kata yerleştirilen yangın kapılarının da mukannen özellikleri taşıması gerekmektedir. Bu derunğimizde yangın bapsı Adana işiniz kucakin bilmeniz gerekenleri detaylı bir biçimde ele alacağız. 

Yangın bapsı montajı silme profesyonel şekilde binalması müstelzim ve imalatta mükemmel şekilde ortaya çıdem üründe hata strüktürlmaması gereken bir maslahatlemdir.

Uzmanlar, yangın bapsı fiyatları konusunda tüketicileri ihtaryor ve yaraşıklı fiyatlı bir yangın kapkaloriın kalitesi konusunda şüpheleri olabileceğini belirtiyor.

Yangın kapısı nedir ve ne anlayışe yarar? Yangın kapısı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini tedariklemek dâhilin kullanılan bir kapıdır.

Sertifikalar: Yangın kapısının sertifikalı olup olmadığı, fiyatını etkileyen bir sair faktördür. Sertifikalı bir yangın kapısı, uluslararası standartlara orantılı olarak sınav edilmekte ve onaylanmaktadır.

Mono blok gövde dokuması karakol sistemi veya panik pas sisteminin kilidin içinden güzeşte 4 adet cıvata ile bir birine Yangın Kapısı Fiyatları demetlanması ile katkısızlanmaktadır.

Report this wiki page